Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone żeberka wieprzowe"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1139
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4100
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1139
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4100
Składniki
Żeberka myjemy i kroimy w paski o szerokości 4-5 cm. Prószymy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Wkładamy przygotowane żeberka, smażymy z obydwu stron, aż mięso nabierze złotego koloru.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na tłuszczu i wrzucamy do podsmażonych żeberek.
Mięso z cebulą podlewamy szklanką wody, dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Dusimy pod przykryciem około 40 minut. Jeśli trzeba, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki mielonej itp. Żeberka podajemy na ciepło, na przykład z młodą kapustą zasmażaną.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji około 3 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 268 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia