Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Zagotować wodę z bulionem i czosnkiem, następnie wsypać soczewicę i gotować aż będzie miękka. Przecedzić i zostawić trochę wywaru. Ostudzić soczewicę i zimną zmielić w maszynce do mięsa.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Cebulę posypać mąką i zrobić zasmażkę - złoty kolor. Zasmażkę ostudzić.
Do zmielonej soczewicy dodać ostudzoną zasmażkę i przyprawy. Jeśli farsz jest za suchy - dodać wywar.