Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 910
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 910
Składniki
Zagotować wodę z bulionem i czosnkiem, następnie wsypać soczewicę i gotować aż będzie miękka. Przecedzić i zostawić trochę wywaru. Ostudzić soczewicę i zimną zmielić w maszynce do mięsa.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Cebulę posypać mąką i zrobić zasmażkę - złoty kolor. Zasmażkę ostudzić.
Do zmielonej soczewicy dodać ostudzoną zasmażkę i przyprawy. Jeśli farsz jest za suchy - dodać wywar.