Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Zagotować wodę z bulionem i czosnkiem, następnie wsypać soczewicę i gotować aż będzie miękka. Przecedzić i zostawić trochę wywaru. Ostudzić soczewicę i zimną zmielić w maszynce do mięsa.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Cebulę posypać mąką i zrobić zasmażkę - złoty kolor. Zasmażkę ostudzić.
Do zmielonej soczewicy dodać ostudzoną zasmażkę i przyprawy. Jeśli farsz jest za suchy - dodać wywar.