Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasola z kiełbasą

Fasola z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11268

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Fasola z kiełbasą"

Składniki

  • po 1 puszce fasoli białej i czerwonej
  • 2 cebule
  • 25 dag grubej
  • białej kiełbasy
  • 100 ml koncentratu pomidorowego
  • 1-2 papryczki chili
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • cząber
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasola z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Kiełbasę obrać i ugotować w niedużej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i listków laurowych. Wyłowić, a gdy ostygną, pokroić w grube plastry. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, pod koniec dodając mąkę.

  2. Obie fasole osączyć i opłukać. Wrzucić do garnka z wywarem i cebulą, zagotować razem. Dodać majeranek, a po chwili koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem, wszystko zagotować. Dodać plastry kiełbasy, wymieszać.

  3. Papryczki chili posiekać, dodać do fasoli z kiełbasą. Dodać też zasmażkę z mąki i cebuli i znów doprowadzić do wrzenia, aby potrawa zgęstniała.

  4. Wyłożyć na talerze i już na nich posypywać danie cząbrem (nie dodawać go do garnka, gdyż zgorzknieje).

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń