Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4694
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4694
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować, osolić. Cebule pokroić, czosnek zmiażdżyć. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę na plasterki. Olej rozgrzać, zeszklić cebule i czosnek, dodać boczek a po kilku minutach kiełbasę, oprószyć mąką, przemieszać.
Przełożyć do garnka, dodać ugotowaną fasolę, wszystko zalać szklanką wody, dodać majeranek i listki laurowe. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odrobiną cukru. Gotować ok. pół godziny, mieszając.Źródło: Twoje Imperium