Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka po bretońsku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118549
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8571
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3158
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2364
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118549
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8571
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3158
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2364
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować, osolić. Cebule pokroić, czosnek zmiażdżyć. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę na plasterki. Olej rozgrzać, zeszklić cebule i czosnek, dodać boczek a po kilku minutach kiełbasę, oprószyć mąką, przemieszać.
Przełożyć do garnka, dodać ugotowaną fasolę, wszystko zalać szklanką wody, dodać majeranek i listki laurowe. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, majerankiem i odrobiną cukru. Gotować ok. pół godziny, mieszając.Źródło: Twoje Imperium