Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana pierś indyka ze szpinakiem"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1081
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 656
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1200
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 258
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1081
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 656
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1200
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 258
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat. Ułóż go na desce i rozbij. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą oraz pieprzem.
Szpinak rozmroź, osącz starannie na sicie. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wsyp łyżkę mąki, przygotuj jasną zasmażkę. Wrzuć osączony szpinak, smaż razem na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do szpinaku. Wsyp starty na tarce żółty ser, wymieszaj. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na płacie mięsa. Zwiń ciasno roladę. Obwiąż ją nicią lub zepnij szpilkami. Lekko oprósz mąką.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso na złoto, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 st. około godziny, podlewając wodą. Przed podaniem pokrój w plastry, ozdób roszponką i kolorowymi pomidorkami.
porcji, czas ok. 85 min; porcja – 240 kcal, cena 3,10 zł.
Pierś indyka w 100 g zawiera zaledwie 140 kcal. Ponadto w mięsie tym jest maksymalnie 5 proc. tłuszczu. Jeśli więc dbasz o linię, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zrezygnuj jednak z sera i nie obsmażaj rolady.Źródło: Świat kobiety