Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana pierś indyka ze szpinakiem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14703
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4532
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14703
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4532
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat. Ułóż go na desce i rozbij. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą oraz pieprzem.
Szpinak rozmroź, osącz starannie na sicie. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wsyp łyżkę mąki, przygotuj jasną zasmażkę. Wrzuć osączony szpinak, smaż razem na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do szpinaku. Wsyp starty na tarce żółty ser, wymieszaj. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na płacie mięsa. Zwiń ciasno roladę. Obwiąż ją nicią lub zepnij szpilkami. Lekko oprósz mąką.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso na złoto, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 st. około godziny, podlewając wodą. Przed podaniem pokrój w plastry, ozdób roszponką i kolorowymi pomidorkami.
porcji, czas ok. 85 min; porcja – 240 kcal, cena 3,10 zł.
Pierś indyka w 100 g zawiera zaledwie 140 kcal. Ponadto w mięsie tym jest maksymalnie 5 proc. tłuszczu. Jeśli więc dbasz o linię, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zrezygnuj jednak z sera i nie obsmażaj rolady.Źródło: Świat kobiety