Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana pierś indyka ze szpinakiem"
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9312
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 851
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1991
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9312
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 851
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1991
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat. Ułóż go na desce i rozbij. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą oraz pieprzem.
Szpinak rozmroź, osącz starannie na sicie. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wsyp łyżkę mąki, przygotuj jasną zasmażkę. Wrzuć osączony szpinak, smaż razem na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do szpinaku. Wsyp starty na tarce żółty ser, wymieszaj. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na płacie mięsa. Zwiń ciasno roladę. Obwiąż ją nicią lub zepnij szpilkami. Lekko oprósz mąką.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso na złoto, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temperaturze 180 st. około godziny, podlewając wodą. Przed podaniem pokrój w plastry, ozdób roszponką i kolorowymi pomidorkami.
porcji, czas ok. 85 min; porcja – 240 kcal, cena 3,10 zł.
Pierś indyka w 100 g zawiera zaledwie 140 kcal. Ponadto w mięsie tym jest maksymalnie 5 proc. tłuszczu. Jeśli więc dbasz o linię, koniecznie wypróbuj ten przepis. Zrezygnuj jednak z sera i nie obsmażaj rolady.Źródło: Świat kobiety