Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana wołowina"
porcje, czas 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.
Oczyszczone plastry mięsa ułóż na desce, rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i suszonym imbirem. Opłucz paprykę, przekrój, usuń nasiona. Miąższ podziel na ćwiartki.
Na każdym plasterku mięsa połóż plaster sera, plaster szynki i znowu ser. Na wierzchu umieść ćwiartkę papryki.
Całość ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Każdą roladę lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso. Smaż kilka minut na małym ogniu, obracając.
Zrazy wyjmij, ułóż w brytfannie. Na pozostałym na patelni tłu szczu podsmaż posiekaną cebulę. Przełóż do brytfanny. Całość podlej kilkoma łyżkami bulionu. Przykryj, wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp. 170 st. Przełóż na talerz, podawaj z chrzanem.
. Tarty korzeń możesz zastąpić świeżo otwartym chrzanem ze słoika.Źródło: Świat kobiety
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 45
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 27
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 45
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 27
Składniki
porcje, czas 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.
Oczyszczone plastry mięsa ułóż na desce, rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i suszonym imbirem. Opłucz paprykę, przekrój, usuń nasiona. Miąższ podziel na ćwiartki.
Na każdym plasterku mięsa połóż plaster sera, plaster szynki i znowu ser. Na wierzchu umieść ćwiartkę papryki.
Całość ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Każdą roladę lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso. Smaż kilka minut na małym ogniu, obracając.
Zrazy wyjmij, ułóż w brytfannie. Na pozostałym na patelni tłu szczu podsmaż posiekaną cebulę. Przełóż do brytfanny. Całość podlej kilkoma łyżkami bulionu. Przykryj, wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp. 170 st. Przełóż na talerz, podawaj z chrzanem.
. Tarty korzeń możesz zastąpić świeżo otwartym chrzanem ze słoika.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 83
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4078