Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana wołowina"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19179
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19179
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13005
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1634
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232057
Składniki
porcje, czas 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.
Oczyszczone plastry mięsa ułóż na desce, rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i suszonym imbirem. Opłucz paprykę, przekrój, usuń nasiona. Miąższ podziel na ćwiartki.
Na każdym plasterku mięsa połóż plaster sera, plaster szynki i znowu ser. Na wierzchu umieść ćwiartkę papryki.
Całość ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Każdą roladę lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso. Smaż kilka minut na małym ogniu, obracając.
Zrazy wyjmij, ułóż w brytfannie. Na pozostałym na patelni tłu szczu podsmaż posiekaną cebulę. Przełóż do brytfanny. Całość podlej kilkoma łyżkami bulionu. Przykryj, wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp. 170 st. Przełóż na talerz, podawaj z chrzanem.
. Tarty korzeń możesz zastąpić świeżo otwartym chrzanem ze słoika.Źródło: Świat kobiety