Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana wołowina"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Składniki
porcje, czas 60 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.
Oczyszczone plastry mięsa ułóż na desce, rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i suszonym imbirem. Opłucz paprykę, przekrój, usuń nasiona. Miąższ podziel na ćwiartki.
Na każdym plasterku mięsa połóż plaster sera, plaster szynki i znowu ser. Na wierzchu umieść ćwiartkę papryki.
Całość ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż je sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Każdą roladę lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso. Smaż kilka minut na małym ogniu, obracając.
Zrazy wyjmij, ułóż w brytfannie. Na pozostałym na patelni tłu szczu podsmaż posiekaną cebulę. Przełóż do brytfanny. Całość podlej kilkoma łyżkami bulionu. Przykryj, wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp. 170 st. Przełóż na talerz, podawaj z chrzanem.
. Tarty korzeń możesz zastąpić świeżo otwartym chrzanem ze słoika.Źródło: Świat kobiety