Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane grzybowe kule"
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 135
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 26
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 135
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 26
Składniki
Pieczarki umyj. Wybierz 12 największych kapeluszy, odetnij ogonki. Grzyby suszone namocz, pokrój, dodaj pokrojone ogonki, duś na maśle razem z posiekaną w kostkę cebulą. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Białą (niepaloną) kaszę gryczaną lub pęczak ugotuj. Bazylię, orzeszki piniowe, ząbek czosnku, parmezan, sól i pierz zmiksuj blenderem.
Pieczarki faszeruj kaszą i podduszonymi grzybami z cebulką. Ułóż na blasze na papierze do pieczenia.
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem udekoruj pesto z bazylii i posyp pokrojonym w drobną kostkę serem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 36
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 65