Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowany udziec indyka"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 17
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 31
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 17
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 31
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 147
Składniki
Orzeszki piniowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Zrumień i odłóż do wystudzenia. Mięso opłucz, osusz. Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę albo przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz. Oderwij listki od gałązek. Potnij je w paseczki. Cytrynę sparz, przekrój, wyciśnij sok. Ser pokrusz, suszone pomidory pokrój na kawałeczki.
Pomidory wymieszaj z serem, połową czosnku, 2 łyżkami oleju, orzeszkami piniowymi oraz ziołami. Farsz ułóż na mięsie. Zwiń je, obwiąż mocną bawełnianą nitką, formując zgrabną pieczeń.
Sok cytrynowy wymieszaj z resztą czosnku. Dodaj 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku. Posmaruj mięso. Ułóż je w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz ok. 75 minut.
Pieczeń najlepiej podaj z kluskami na parze. ok. 95 min. 1 porcja zawiera ok. 650 kcal. Ok. 5,20 zł za porcję.Źródło: Tina