Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej,dodajemy posiekany ząbek czosnku,posiekane na kawałki pomidory,przyprawy zapachowei gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut czesto mieszając, aby sos się nie przypalił; przecieramy przez sito. Będzie gładki. Filety rybne myjemy,osuszamy,solimy, otaczamy w mące,jajku, tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na ładny kolor.Filety przekładamy na półmisek, pokrywamy przygotowanym sosem i podajemy na gorąco. Można ułożyc nadmiar w słoiku i zapasteryzowac. Po jakimś czasie jak znalazł na szybkie co nieco.