Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dietetyczne, zgodne z zasadami zdrowego odżywiania, szybkie, proste, sycące
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 494
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 380
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 494
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 380
Składniki
Ryż wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Ryż brązowy gotuje się ok. 30 minut, więc w tym czasie przygotowujemy mięso.
Filet kroimy na niewielkie kawałki i obtaczamy w przyprawach (pieprz, pieprz cayenne, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie, bazylia- najlepiej zrezygnować z soli).
Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek lub przygotowujemy je na parze (ewentualnie w mikrofalówce- wystarczy kilka minut i nie traci ono walorów smakowych)
Pod koniec gotowania ryżu dodajemy do niego pomidory i fasolkę oraz przyprawiamy do smaku.
Po chwili dorzucamy podsmażone lub "uparowane" mięsko i gotujemy wszystko jeszcze chwilkę, mieszając.
Wykładamy na głęboki talerz i posypujemy bazylią.
Zajadamy! : )