Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dietetyczne, zgodne z zasadami zdrowego odżywiania, szybkie, proste, sycące
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 117
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3781
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 187
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 117
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3781
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 187
Składniki
Ryż wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Ryż brązowy gotuje się ok. 30 minut, więc w tym czasie przygotowujemy mięso.
Filet kroimy na niewielkie kawałki i obtaczamy w przyprawach (pieprz, pieprz cayenne, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie, bazylia- najlepiej zrezygnować z soli).
Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek lub przygotowujemy je na parze (ewentualnie w mikrofalówce- wystarczy kilka minut i nie traci ono walorów smakowych)
Pod koniec gotowania ryżu dodajemy do niego pomidory i fasolkę oraz przyprawiamy do smaku.
Po chwili dorzucamy podsmażone lub "uparowane" mięsko i gotujemy wszystko jeszcze chwilkę, mieszając.
Wykładamy na głęboki talerz i posypujemy bazylią.
Zajadamy! : )