Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królewska ryba, jaką jest łosoś zamarynowana w soku pomarańczowym. Elegancki i smaczny obiad w kilka chwil
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Marynata: Zmieszać sok pomarańczowy, połowę oliwy, 1 łyżeczkę oregano. Filet z łososia podzielić na porcje i umieścić w marynacie. Włożyć do lodówki na minimum 30 minut – może być na cala noc. Glazura: Wymieszać cukier, słodką paprykę, cynamon, skórkę z pomarańczy, pozostały olej, 1 łyżeczkę oregano i sól w malej miseczce. Wyjąć łososia z marynaty, położyć w żaroodpornym naczyniu skóra w dol. Posmarować każdy filet glazura. Można obłożyć cienko pokrojona pomarańczą i gałązkami koperku dla dodatkowego aromatu
Piec w 230 stopniach bez przykrycia przez około 10-15 minut. Do podania: brokuły gotowane na parze biały ryż żurawina do mięs