Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety kurczaka w parmezanie"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31036
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3686
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5725
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31036
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3686
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5725
Składniki
Piersi przekrój wzdłuż na połowy, oczyść i umyj. Sos sojowy wymieszaj z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Natrzyj mięso, odstaw na 30 minut. Parmezan zetrzyj na tarce, lekko podsusz w średnio nagrzanym piekarniku.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Cebule oczyść, białe części pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć rozdrobnione cebulki, a po minucie pomidorki. Polej octem i miodem. Smaż 5 minut na mocnym ogniu, ciągle mieszając.
Mięso wytrzyj z marynaty, włóż na rozgrzany olej (2 łyżki). Smaż na średnim ogniu, aż zrumieni się z obu stron. Przełóż na talerze. Na każdy kawałek nałóż po porcji salsy. Posyp parmezanem i posiekaną natką. Podawaj z dodatkiem białego pieczywa.Źródło: Naj