Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety kurczaka w parmezanie"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231709
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4937
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36246
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231709
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4937
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36246
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
        
        Składniki
Piersi przekrój wzdłuż na połowy, oczyść i umyj. Sos sojowy wymieszaj z tymiankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Natrzyj mięso, odstaw na 30 minut. Parmezan zetrzyj na tarce, lekko podsusz w średnio nagrzanym piekarniku.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Cebule oczyść, białe części pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć rozdrobnione cebulki, a po minucie pomidorki. Polej octem i miodem. Smaż 5 minut na mocnym ogniu, ciągle mieszając.
Mięso wytrzyj z marynaty, włóż na rozgrzany olej (2 łyżki). Smaż na średnim ogniu, aż zrumieni się z obu stron. Przełóż na talerze. Na każdy kawałek nałóż po porcji salsy. Posyp parmezanem i posiekaną natką. Podawaj z dodatkiem białego pieczywa.Źródło: Naj