Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety w pomidorach"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4482
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4482
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Składniki
ok. 80 minut.
Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić mięso ze wszystkich stron. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pomidory oczyścić z pestek, pociąć na kawałki.
Na patelnię z mięsem wrzucić cebulę i czosnek, posypać cukrem. Mieszając, smażyć chwilę na dużym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i ocet balsamiczny. Poczekać, aż całość ponownie zawrze. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zmniejszyć płomień i dusić jeszcze 15-20 minut. Filety posypać orzeszkami ziemnymi i startym parmezanem. Piec ok. 35 minut w 200°C. Udekorować bazylią.Źródło: Życie na gorąco