Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety w pomidorach"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 765
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 765
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
ok. 80 minut.
Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać olej. Zrumienić mięso ze wszystkich stron. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pomidory oczyścić z pestek, pociąć na kawałki.
Na patelnię z mięsem wrzucić cebulę i czosnek, posypać cukrem. Mieszając, smażyć chwilę na dużym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i ocet balsamiczny. Poczekać, aż całość ponownie zawrze. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zmniejszyć płomień i dusić jeszcze 15-20 minut. Filety posypać orzeszkami ziemnymi i startym parmezanem. Piec ok. 35 minut w 200°C. Udekorować bazylią.Źródło: Życie na gorąco