Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z jabłkami i szalotką"
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Lekko rozgnieć je dłonią. Mięso włóż do miseczki. Skrop połową soku cytrynowego. Posyp solą oraz pieprzem.
Oliwę wymieszaj z suszonym tymiankiem oraz odrobiną suszonego rozmarynu. Polej tym steki. Przyprawy wetrzyj dobrze w mięso. Miseczkę z filetami przykryj folią i włóż do lodówki na godzinę.
Szalotki obierz, posiekaj. Jabłka umyj, obierz, pokrój na cząstki. Wytnij środki, miąższ pokrój w kosteczkę. Skrop resztą soku cytrynowego. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim szalotki. Dołóż jabłka, oprósz solą i pieprzem. Włóż goździki. Smaż 2-3 minuty. Jabłka powinny być miękkie, ale nie mogą rozpadać się.
Filety smaż 12 minut na rozgrzanym oleju. Często obracaj, by zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron. Przełóż je do jabłek i razem podgrzej. Podawaj np. z piure ziemniaczano- marchewkowym.Źródło: Naj
Przepis dnia
Propozycja na aromatyczne, smaczne i pożywne połączenie ryżu z szalotką i pes...
Odsłon: 5729
marynowane cebulki w słodko-kwaśnej zalewie, świetne jako dodatek do smażoneg...
Odsłon: 5690
Ciasto z masą orzechową- takie smaczne tortowe ciasto do kawy!
Odsłon: 3973
Ciasto z masą orzechową- takie smaczne tortowe ciasto do kawy!
Odsłon: 3973
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Lekko rozgnieć je dłonią. Mięso włóż do miseczki. Skrop połową soku cytrynowego. Posyp solą oraz pieprzem.
Oliwę wymieszaj z suszonym tymiankiem oraz odrobiną suszonego rozmarynu. Polej tym steki. Przyprawy wetrzyj dobrze w mięso. Miseczkę z filetami przykryj folią i włóż do lodówki na godzinę.
Szalotki obierz, posiekaj. Jabłka umyj, obierz, pokrój na cząstki. Wytnij środki, miąższ pokrój w kosteczkę. Skrop resztą soku cytrynowego. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim szalotki. Dołóż jabłka, oprósz solą i pieprzem. Włóż goździki. Smaż 2-3 minuty. Jabłka powinny być miękkie, ale nie mogą rozpadać się.
Filety smaż 12 minut na rozgrzanym oleju. Często obracaj, by zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron. Przełóż je do jabłek i razem podgrzej. Podawaj np. z piure ziemniaczano- marchewkowym.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Dania główne
Kotlet schabowy, młode ziemniaki i surówka z rzodkiewki.
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 3
Maakouda
Takie placki ziemniaczane są typowym marokańskim jedzeniem ulicznym. My je pr...
Odsłon: 37