Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuski strudel z mortadelą i warzywami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Szpinak umyj i osusz. Cebulkę obierz, posiekaj. Masło rozpuść. Dodaj szpinak i cebulkę. Smaż 2-3 minuty. Dołóż wyciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i zdejmij warzywa z patelni.
Wędlinę i paprykę pokrój w ko stkę. Wędlinę zrumień na tłuszczu ze smażenia szpinaku. Dołóż paprykę, duś 3-4 min. Pomidor obierz ze skórki i posiekaj. Dodaj do składników na patelni. Podduś.
Żółty ser zetrzyj na grube wiórki. Mortadelę z pomidorem i papryką wymieszaj ze szpinakiem, startym serem oraz przyprawami. Rozwiń ciasto i rozłóż nadzienie (zostaw wolny brzeg).
Brzegi ciasta załóż do środka i zwiń strudel. Posmaruj go jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Połóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w 180°C 40 minut. Pokrój w plastry.Źródło: Naj