Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuski strudel z mortadelą i warzywami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3097
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7866
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 293
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3097
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Szpinak umyj i osusz. Cebulkę obierz, posiekaj. Masło rozpuść. Dodaj szpinak i cebulkę. Smaż 2-3 minuty. Dołóż wyciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i zdejmij warzywa z patelni.
Wędlinę i paprykę pokrój w ko stkę. Wędlinę zrumień na tłuszczu ze smażenia szpinaku. Dołóż paprykę, duś 3-4 min. Pomidor obierz ze skórki i posiekaj. Dodaj do składników na patelni. Podduś.
Żółty ser zetrzyj na grube wiórki. Mortadelę z pomidorem i papryką wymieszaj ze szpinakiem, startym serem oraz przyprawami. Rozwiń ciasto i rozłóż nadzienie (zostaw wolny brzeg).
Brzegi ciasta załóż do środka i zwiń strudel. Posmaruj go jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Połóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w 180°C 40 minut. Pokrój w plastry.Źródło: Naj