Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata warzywna z kozim serem"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 239
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 128
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2225
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 125
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 239
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 128
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 255
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2225
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 125
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 122
Składniki
ok. 50 minut.
Ziemniaki obrać, opłukać, gotować 20 minut w lekko posolonej wodzie. Szpinak opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać.
Ziemniaki odcedzić, a po przestudzeniu pokroić w plasterki. Na żaroodpornej patelni o śr. 24 cm (z wysokim brzegiem!) rozgrzać olej. Wrzucić plasterki ziemniaków i smażyć je 5 minut. Dodać szpinak i cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, wymieszać widelcem ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa na patelni zalać masą jajeczną.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10-15 minut. Pestki dyni zrumienić na suchej patelni (mieszać, aby się nie przypaliły). Posypać nimi gotową frittatę. Na wierzchu ułożyć kawałeczki koziego sera.Źródło: Życie na gorąco