Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata warzywna z kozim serem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4051
Składniki
ok. 50 minut.
Ziemniaki obrać, opłukać, gotować 20 minut w lekko posolonej wodzie. Szpinak opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać.
Ziemniaki odcedzić, a po przestudzeniu pokroić w plasterki. Na żaroodpornej patelni o śr. 24 cm (z wysokim brzegiem!) rozgrzać olej. Wrzucić plasterki ziemniaków i smażyć je 5 minut. Dodać szpinak i cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, wymieszać widelcem ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa na patelni zalać masą jajeczną.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10-15 minut. Pestki dyni zrumienić na suchej patelni (mieszać, aby się nie przypaliły). Posypać nimi gotową frittatę. Na wierzchu ułożyć kawałeczki koziego sera.Źródło: Życie na gorąco