Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 132
Dodano: 30.01.2010
Odsłon: 2412
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki pokroic w mala kostke. Na patelni rozgrzac maslo, dodac pokrojone ziemniaki i smazyc az beda miekkie i zrumienione. Jajka roztrzepac dodac parmezan,pieprz i sol.Wylac mase jajeczna na ziemniaki, smazyc z obu stron na zloty kolor, Posypac natka pietruszki. Ja frittate odwracam na pokrywce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

evajuchniewicz 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja zawsze najpierw je gotowalam 5 minut, ale sprobowalam takze surowych, oczywiscie nalezy je wtedy smazyc dluzej ale moim zdaniem smakuje lepiej. Mozna rowniez ugotowac ziemniaki w mundurkach z galazka rozmarynu a nastepnie(obrane ze skorki) pokrojone w talarki podsmazyc na masle .4 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
A MAM PYTANIE ZIEMNIAKI MAJĄ BYC UGOTOWANE I POKROJONE CZY SUROWE?0 Kto głosował? | Odpowiedz