Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z rybą

Fusilli z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 308

Pełnia smaku :)

Składniki

  • Makaron Fusilli, 200 g
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • cebula, 3 sztuki
  • czosnek, 5 ząbków
  • przecier pomidorowy, 25 ml
  • tuńczyk w oleju, 1 puszka
  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • sól, szczypta
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Fusilli z rybą

Przygotowanie

  1. Siekamy czosnek i cebulę na drobne kawałki. W dużym garnku podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, potem cebulę. Podgrzewamy ok.10 min. ciągle mieszając.

  2. Dodajemy przecier pomidorowy wcześniej rozcieńczony z wodą. Znowu gotujemy ok.10 min. ciągle mieszając.

  3. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, potem tuńczyka i gotujemy 5 min. Przyprawiamy do smaku. Gotowe ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń