Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapuste wlozyc do garnka i gotowac az oddzieli liscie,ktore zdjac.Wyrobic mieso mielone:dodac jajko,posiekana cebule,tarta bulke i przyprawic do smaku.Na liscie kapusty nakladac po porcji farszu.Zwinac i klasc na rozgrzany olej.Chwile podsmazyc,a nastepnie przelozyc do naczynia zaroodpornego i dusic az beda miekkie.Pod koniec gotowania zrobic sos pomidorowy,doprawic do smaku.Podawac z ziemnakami lub chlebem.Ja osobiscie wole chleb.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

szuwarek 14 października 2009Zgłoś do usunięcia
Czy to przypadkiem nie Ty zwracałaś kiedyś komuś uwagę, żeby najpierw nauczył się pisać, zanim umieści swój przepis w serwisie? No cóż.... przyganiał kocioł garnkowi....To takie typowe dla nas Polaków, wytknąć drugiemu to, w czym sami jesteśmy kiepscy. Po pierwsze: co to są "gałobki"??? Po drugie: polskie znaki piszemy, wciskając jednocześnie daną literę i klawisz "Alt". I wreszcie po trzecie: po każdym znaku interpunkcyjnym robimy spację. Jak już się czepiać, to na całego :)0 Kto głosował? | Odpowiedz