Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gniazdka ze szpinakiem i żurawiną"
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
 
         
        Składniki
Makaron ugotuj. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika i płatki migdałów, dodaj cukier. Gdy lekko się skarmelizuje, dodaj rodzynki, żurawinę i szpinak, wymieszaj. Smaż. Włóż makaron, wymieszaj.
Formę na muffiny wysmaruj masłem. Wkładaj makaron do foremek, zapiekaj kwadrans. Przed podaniem talerz dekoruj keczupem i liśćmi sałaty.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień