Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
kapuste poszatkowac na tarce o duzych oczkach odcisnac sok z kapusty dodac do mielonego razem zkasza manna i jajkami dobrze doprawic i wymieszac
cebule zeszklic przestudzona dodac do reszty i jeszcze raz wymieszac (masa bedzie dosc rzadka ale sie nie przejmowac)
formowac kotlety i obsmażyć z obu stron aby sie dobrze zarumienily
przełożyć do garnka i zalac woda aby sie przykryly dusic
z wody w ktorej sie dusily robie sos pomidorowy-SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

irekw 30 maja 2010Zgłoś do usunięcia
a ja zawsze marynuje kilka łyżek oleju pikantne przyprawy zioła prowensalskie i zostawiam na okolo 8 godzin potem na grila i wychodzi pysznie czy to skrzydełka czy karczek gorzej z indykiem ale to w garnku żeliwnym do prażonych + ziemniaczki +marchewka + cebulka +majeranek szczypta kminku i przyprawy do smaku według gustu troszkę smalcu i do dzieła zawsze wszyscy proszą o dokładkę0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasikzaki 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
moja teściowa robi całkiem podobne i są bardzo smaczne :) polecam14 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 26 maja 2010Zgłoś do usunięcia
po obsmażeniu zamiast dusić można je piec w piekarniku - polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz