Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latwe ,szybkie , smaczne ;))
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2577
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3466
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2577
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3466
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
Kapustę poszatkuj do dużej miski, w odzielnej misce wymieszaj wszystkie składnik tj. ryż, kasza,mięsko,czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, wciśnij keczup i wrzuć jaja - do tego dodaj kapustę. Waszystko razem porządniej wymieszaj, najlepiej łapkami. Na patelni rozgrzej olej. Z masy formujemy okrągłe kule jak kotlety mielone, lekko uciskając i spłaszczając obtaczamy w bułce tartej i na oleju szybciutko rumienimy na złoty kolorek. Następnie do sporego garnka układamy kolejno,warstwa po warstwie zrumienione z ubu stron kotleciki. Gdy już skończymy, rozcieńczamy w 1,5 litra wody kostki rosołowe i dodajemy przecier pomidorowy -cały. Zalewamy całość tak ,aby zakryły te gołabki. Koniecznie przykrywamy pokrywką-szczelnie aby się dusiły. Na malusieńkim ogniu musimy je tak dusić przez około 45-60 minut. Można je podawać z ziemniakami lub chlebkiem.. Z zalewy zrobi się gęsty sosik a nasze gołabeczki powiekszą się i juz są gotowe do wszamania:-)) Potrawa bardzo łatwa i smaczniutka, Gorąco zachęcam do spróbowania...SMACZNEGO!!!