Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latwe ,szybkie , smaczne ;))
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Kapustę poszatkuj do dużej miski, w odzielnej misce wymieszaj wszystkie składnik tj. ryż, kasza,mięsko,czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, wciśnij keczup i wrzuć jaja - do tego dodaj kapustę. Waszystko razem porządniej wymieszaj, najlepiej łapkami. Na patelni rozgrzej olej. Z masy formujemy okrągłe kule jak kotlety mielone, lekko uciskając i spłaszczając obtaczamy w bułce tartej i na oleju szybciutko rumienimy na złoty kolorek. Następnie do sporego garnka układamy kolejno,warstwa po warstwie zrumienione z ubu stron kotleciki. Gdy już skończymy, rozcieńczamy w 1,5 litra wody kostki rosołowe i dodajemy przecier pomidorowy -cały. Zalewamy całość tak ,aby zakryły te gołabki. Koniecznie przykrywamy pokrywką-szczelnie aby się dusiły. Na malusieńkim ogniu musimy je tak dusić przez około 45-60 minut. Można je podawać z ziemniakami lub chlebkiem.. Z zalewy zrobi się gęsty sosik a nasze gołabeczki powiekszą się i juz są gotowe do wszamania:-)) Potrawa bardzo łatwa i smaczniutka, Gorąco zachęcam do spróbowania...SMACZNEGO!!!