Dania główne Przepis na:
GOŁĄBKI Z BRUKSELKI

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3
Dodano: 02.06.2010
Odsłon: 1745
Składniki
- brukselki
- ryż
- mięso mielone
- dodatki
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
4-6 większych brukselek trochę obgotuj,podziel na liście.€gotuj tyle ziarenek ryżu ile masz listków. Farsz.W kieliszku 100gr.zmieszaj składniki,sól,pieprz,koncentrat pomidorowy,suszony majeranek oraz 5 gr.mięsa mielonego.Ziarenka ryżu obtocz w farszu i układaj na liściach brukselki.Zwijaj do środka.Zrób troszeczkę bulionu dodaj przyprawy wg.własnego smaku.Ułóż w foremce do pierników na dnie rondelka i zalej je bulionem.Gotuj około 5 min.na małym ogniu.Gorące ułóż na dużych łyżkach polej keczupem i szybko zjedz,żeby nie wystygły.Smacznego.
Komentarze do przepisu (5)

ivaVienna 07 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
hahahahaha! genialny przepis! Tak-koniecznie dodaj fotke.Na deser proponuje tik-tak 0 calorii.;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

paola1984 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
ekstra :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdaniel 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
dodaj zdjecie koniecznie !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gruba-dynia 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis, ode mnie 5+.Mam pytanie: czy jeśli zjem trzy takie gołąbki to nie przytyję??
Pozdrawiam :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kantarella 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Czy to dla krasnoludkow ??0 Kto głosował? | Odpowiedz