Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kaszami, ryżem i suszonymi grzybami
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 297
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1507
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 612
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 297
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1507
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień grzyby ugotować, dodając do nich obraną cebulę, ziele angielskie - 3 ziarna i listek laurowy. Ugotować do miękkości i ostudzić. Ryż i obie kasze ugotować i ostudzić. Liście z kapusty włoskiej sparzyć i ostudzić. Zmielić grzyby w maszynce i połączyć z kaszami i ryżem. Na patelni podsmażyć 1 cebulę i zasypać ją 1 łyżką mąki, aby uzyskać złota zasmażkę. Doprawić farsz przyprawami i zwijać gołąbki. Można ułożyć w rondlu i podlać wywarem grzybowym lub gotować na parze. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.