Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kaszami, ryżem i suszonymi grzybami
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18133
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2508
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 203
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 225
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5413
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18133
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2508
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 203
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 225
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5413
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień grzyby ugotować, dodając do nich obraną cebulę, ziele angielskie - 3 ziarna i listek laurowy. Ugotować do miękkości i ostudzić. Ryż i obie kasze ugotować i ostudzić. Liście z kapusty włoskiej sparzyć i ostudzić. Zmielić grzyby w maszynce i połączyć z kaszami i ryżem. Na patelni podsmażyć 1 cebulę i zasypać ją 1 łyżką mąki, aby uzyskać złota zasmażkę. Doprawić farsz przyprawami i zwijać gołąbki. Można ułożyć w rondlu i podlać wywarem grzybowym lub gotować na parze. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.