Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kaszami, ryżem i suszonymi grzybami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 895
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4150
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 895
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4150
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień grzyby ugotować, dodając do nich obraną cebulę, ziele angielskie - 3 ziarna i listek laurowy. Ugotować do miękkości i ostudzić. Ryż i obie kasze ugotować i ostudzić. Liście z kapusty włoskiej sparzyć i ostudzić. Zmielić grzyby w maszynce i połączyć z kaszami i ryżem. Na patelni podsmażyć 1 cebulę i zasypać ją 1 łyżką mąki, aby uzyskać złota zasmażkę. Doprawić farsz przyprawami i zwijać gołąbki. Można ułożyć w rondlu i podlać wywarem grzybowym lub gotować na parze. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.