Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kaszami, ryżem i suszonymi grzybami
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68416
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68416
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2030
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień grzyby ugotować, dodając do nich obraną cebulę, ziele angielskie - 3 ziarna i listek laurowy. Ugotować do miękkości i ostudzić. Ryż i obie kasze ugotować i ostudzić. Liście z kapusty włoskiej sparzyć i ostudzić. Zmielić grzyby w maszynce i połączyć z kaszami i ryżem. Na patelni podsmażyć 1 cebulę i zasypać ją 1 łyżką mąki, aby uzyskać złota zasmażkę. Doprawić farsz przyprawami i zwijać gołąbki. Można ułożyć w rondlu i podlać wywarem grzybowym lub gotować na parze. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.