Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie gołąbki z kaszami, ryżem i suszonymi grzybami
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29299
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2547
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 150
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18668
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 713
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29299
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2547
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 150
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18668
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 713
Składniki
Dzień wcześniej grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień grzyby ugotować, dodając do nich obraną cebulę, ziele angielskie - 3 ziarna i listek laurowy. Ugotować do miękkości i ostudzić. Ryż i obie kasze ugotować i ostudzić. Liście z kapusty włoskiej sparzyć i ostudzić. Zmielić grzyby w maszynce i połączyć z kaszami i ryżem. Na patelni podsmażyć 1 cebulę i zasypać ją 1 łyżką mąki, aby uzyskać złota zasmażkę. Doprawić farsz przyprawami i zwijać gołąbki. Można ułożyć w rondlu i podlać wywarem grzybowym lub gotować na parze. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.