Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki pieczone, w sam raz na tą porę roku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Są dwa sposoby sparzenia kapusty. Można główkę kapusty (z odciętym od dołu głąbem) wrzucić do garnka z gorącą wodą delikatnie gotować przez kilka minut aż liście będę łatwo odchodzić przy próbie ich odrywania. Drugi sposób, który ja użyłam to z dużej główki kapusty odcięłam od dołu głąb i delikatnie oderwałam kilka liści, po czym sparzyłam je w ugotowanej gorącej wodzie z kilkoma listkami laurowymi i ziarnami angielskimi. Wyciągam do odsączenia i przestudzenia
1. Piersi z kurczaka podsmażam 2. Grzyby leśne (podgrzybki, prawdziwki, maślaki, kurki itp.) podsmażam 3. Ryż gotuję i przestudzam 4. Składniki łączę razem na patelni doprawiam do smaku śwież0 mielonym pieprzem solą oraz przyprawą curry (3 łyżeczki)
1. W liście kapusty zawijam farsz 2. Wkładam ciasno do gara ( na dnie kilka liści) po czym zalewam bulionem. Uważajmy by nie było go za dużo, gołąbki nie mogą pływać. Podgotować na wolnym ogniu z 10 minut Bulion może być z kostki, ja użyłam na żeberkach i liście przesiąkły fajnym smakiem.
1. Gołąbki delikatnie przełożyć do naczynia żaroodpornego lub foremki do pieczenia, wcześniej wyłożonego liśćmi kapusty. 2. Polewam sosem pomidorowym lub keczupem 3. Można też posypać serem 4. Zapiekać w temp 180C aż do zarumienienia się PYCHA!!!!