Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki robione z kapusty włoskiej, której liści na koniec duszenia mają smak kapusty kiszonej
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2643
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9555
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2643
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9555
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Sparzyć liście kapusty. Przygotować farsz: zmielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem i podsmażoną cebulką oraz drobno pokrojonym koperkiem. Dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zawijać gołąbki.
Garnek wyłożyć pokrojoną w kostkę wędzoną słoniną z papryką. Na to położyć warstwę kapusty kiszonej, ok 40 dkg, na to warstwę gołąbków , na warstwie gołąbków położyć pokrojoną w paski czerwoną paprykę i posypać koperkiem, na to kolejną warstwę gołąbków i znów paprykę i koperek. Do garnka wlać wodę, posypać przyprawą warzywną, wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego i 4 liście laurowe i całość przykryć warstwą kapusty kiszonej. Dusić na wolnym ogniu 2 godz. Na koniec wstawić całość do piekarnika na ok. 1 godzinę. Smak liści włoskiej kapusty przejdzie smakiem kapusty kiszonej. W trakcie jedzenia ma się wrażenie, że są to gołąbki z kapusty kiszonej.