Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kaszą"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457244
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1341
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2183
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457244
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1341
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2183
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Składniki
ok. 100 minut.
Grzyby moczyć przez godzinę w gorącej wodzie. Kapustę umyć i odłożyć wierzchnie liście. Wyciąć głąb i zdjąć ok. 20 liści potrzebnych do gołąbków. Wrzucić je do dużego garnka z osolonym wrzątkiem i gotować przez kilka minut, aż staną się elastyczne.
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie, w której moczyły się grzyby. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać odsączone grzyby i drobno pokrojoną natkę, wymieszać dokładnie z kaszą, doprawić octem i przyprawami.
Liście kapusty rozłożyć płasko, nakładać na nie porcje farszu i zawijać. Rozgrzać w brytfannie olej, dodać koncentrat i bulion, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gołąbki gotować w sosie na wolnym ogniu ok. 45 min, podlewając wodą.Źródło: Twoje Imperium