Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kaszą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2135
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2135
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Składniki
ok. 100 minut.
Grzyby moczyć przez godzinę w gorącej wodzie. Kapustę umyć i odłożyć wierzchnie liście. Wyciąć głąb i zdjąć ok. 20 liści potrzebnych do gołąbków. Wrzucić je do dużego garnka z osolonym wrzątkiem i gotować przez kilka minut, aż staną się elastyczne.
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie, w której moczyły się grzyby. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać odsączone grzyby i drobno pokrojoną natkę, wymieszać dokładnie z kaszą, doprawić octem i przyprawami.
Liście kapusty rozłożyć płasko, nakładać na nie porcje farszu i zawijać. Rozgrzać w brytfannie olej, dodać koncentrat i bulion, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gołąbki gotować w sosie na wolnym ogniu ok. 45 min, podlewając wodą.Źródło: Twoje Imperium