Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kaszą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Składniki
ok. 100 minut.
Grzyby moczyć przez godzinę w gorącej wodzie. Kapustę umyć i odłożyć wierzchnie liście. Wyciąć głąb i zdjąć ok. 20 liści potrzebnych do gołąbków. Wrzucić je do dużego garnka z osolonym wrzątkiem i gotować przez kilka minut, aż staną się elastyczne.
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie, w której moczyły się grzyby. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać odsączone grzyby i drobno pokrojoną natkę, wymieszać dokładnie z kaszą, doprawić octem i przyprawami.
Liście kapusty rozłożyć płasko, nakładać na nie porcje farszu i zawijać. Rozgrzać w brytfannie olej, dodać koncentrat i bulion, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gołąbki gotować w sosie na wolnym ogniu ok. 45 min, podlewając wodą.Źródło: Twoje Imperium