Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z mięsem wołowo -wieprzowym i ryżem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ostudź, dodaj do mielonego mięsa. Posyp solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojone pomidory, czosnek i bazylię. Wymieszaj. Kapustę sparz w osolonej wodzie. Na każdy liść nakładaj porcję masy mięsnej.
Zawijaj w kopertę, układaj w garnku. Zalej bulionem. Dodaj pokrojone w plastry marchewki, sól i pieprz. Gotuj ok. 45 minut. Szklankę bulionu rozrób z z sosem ajvar. Wlej do garnka. Gotuj jeszcze około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień