Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z mięsem wołowo -wieprzowym i ryżem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1285
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1285
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ostudź, dodaj do mielonego mięsa. Posyp solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojone pomidory, czosnek i bazylię. Wymieszaj. Kapustę sparz w osolonej wodzie. Na każdy liść nakładaj porcję masy mięsnej.
Zawijaj w kopertę, układaj w garnku. Zalej bulionem. Dodaj pokrojone w plastry marchewki, sól i pieprz. Gotuj ok. 45 minut. Szklankę bulionu rozrób z z sosem ajvar. Wlej do garnka. Gotuj jeszcze około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień