Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z mięsem wołowo -wieprzowym i ryżem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12003
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12003
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, ostudź, dodaj do mielonego mięsa. Posyp solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojone pomidory, czosnek i bazylię. Wymieszaj. Kapustę sparz w osolonej wodzie. Na każdy liść nakładaj porcję masy mięsnej.
Zawijaj w kopertę, układaj w garnku. Zalej bulionem. Dodaj pokrojone w plastry marchewki, sól i pieprz. Gotuj ok. 45 minut. Szklankę bulionu rozrób z z sosem ajvar. Wlej do garnka. Gotuj jeszcze około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień