Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako posiłek główny - bez żadnych dodatków. Liście kapusty, w które zawijamy ryżowy farsz mogą być kiszone... Tak robi się te gołabki na kresach.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6241
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9139
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8765
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6241
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9139
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8765
Składniki
Mięso pokrojone w drobną kostkę jak na gulasz przesmażyć z cebulką i ewentualnie grzybkami, dodać sól i pieprz do smaku. Mięso ma być wieprzowe np. łopatka, oraz boczek. Ryż sparzyć, żeby napęczniał, dodać odrobinę masła, bo wtedy będzie sypki i nie będzie się kleił. Połączyć z mięsem i wyłożyć kupkami na dużych liściach kapusty białej /uprzednio sparzonej wrzątkiem/, zawinąć gołąbki. Garnek wyłożyć liśćmi kapusty, dalej układać w stertę gołąbki i zalać bulionem. Gotować do miękkości na parze – metodą „garnek w garnek”.