Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10
Dodano: 23.12.2009
Odsłon: 2296
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokrojone w drobną kostkę jak na gulasz przesmażyć z cebulką i ewentualnie grzybkami, dodać sól i pieprz do smaku. Mięso ma być wieprzowe np. łopatka, oraz boczek. Ryż sparzyć, żeby napęczniał, dodać odrobinę masła, bo wtedy będzie sypki i nie będzie się kleił. Połączyć z mięsem i wyłożyć kupkami na dużych liściach kapusty białej /uprzednio sparzonej wrzątkiem/, zawinąć gołąbki. Garnek wyłożyć liśćmi kapusty, dalej układać w stertę gołąbki i zalać bulionem. Gotować do miękkości na parze – metodą „garnek w garnek”.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 23 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
O dawna kiszę główki całej kapusty i robię z niej gołąbki.Naprawdę są dobre.0 Kto głosował? | Odpowiedz