Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszna golonkę gotowana w piwie i pieczona w miodowej glazurze. Prosto i smacznie. Bardzo polecam ugotowanie golonki w szybkowarze, zaoszczędzi to dużo czasu, a golonka będzie bardzo miękka i aromatyczna.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Składniki
Umyta i oczyszczona golonkę umieścić w dużym garnku i zalać piwem. Do reszty dodać wody tak aby zakryła ona golonkę. Do garnka wrzucić umyte i obrane warzywa oraz przyprawy. Garnek przykryć i gotować na małym grzaniu do momentu kiedy golonka będzie miękka, około 2 – 3 godziny.
W międzyczasie przygotować marynatę: miód, musztardę i sos sojowy wymieszać. Ugotowana golonkę wyjąc z garnka i przelozyc do naczynia żaroodpornego. Gorącą golonkę posmarować przygotowana marynatą. Piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C. przez około 20 – 25 minut. Golonkę podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!