Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszna golonkę gotowana w piwie i pieczona w miodowej glazurze. Prosto i smacznie. Bardzo polecam ugotowanie golonki w szybkowarze, zaoszczędzi to dużo czasu, a golonka będzie bardzo miękka i aromatyczna.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1905
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1905
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
Umyta i oczyszczona golonkę umieścić w dużym garnku i zalać piwem. Do reszty dodać wody tak aby zakryła ona golonkę. Do garnka wrzucić umyte i obrane warzywa oraz przyprawy. Garnek przykryć i gotować na małym grzaniu do momentu kiedy golonka będzie miękka, około 2 – 3 godziny.
W międzyczasie przygotować marynatę: miód, musztardę i sos sojowy wymieszać. Ugotowana golonkę wyjąc z garnka i przelozyc do naczynia żaroodpornego. Gorącą golonkę posmarować przygotowana marynatą. Piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st. C. przez około 20 – 25 minut. Golonkę podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!