Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarski gulasz z wołowiną, kalafiorem i marchewką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Następnie rozgrzej oliwę w garnku o grubym dnie. Wrzuć kawałki mięsa. Obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem. Włóż kawałki cynamonu. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 2 godzin. Od czasu do czasu mieszaj.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Młode marchewki obierz, pozostaw po kawałku natki, pokrój na duże kawałki. Groszek cukrowy oczyść, strączki opłucz, osusz. Przygotowane warzywa lekko podsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj do mięsa 10-15 minut przed końcem duszenia.
Gulasz zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw do smaku miodem oraz solą i pieprzem. Usuń korę cynamonu. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko albo ziemniakami. ok. 2 godzin i 30 minut . 1 porcja 520 kcal.Źródło: Tina