Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarski gulasz z wołowiną, kalafiorem i marchewką"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Następnie rozgrzej oliwę w garnku o grubym dnie. Wrzuć kawałki mięsa. Obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem. Włóż kawałki cynamonu. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 2 godzin. Od czasu do czasu mieszaj.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Młode marchewki obierz, pozostaw po kawałku natki, pokrój na duże kawałki. Groszek cukrowy oczyść, strączki opłucz, osusz. Przygotowane warzywa lekko podsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj do mięsa 10-15 minut przed końcem duszenia.
Gulasz zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw do smaku miodem oraz solą i pieprzem. Usuń korę cynamonu. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko albo ziemniakami. ok. 2 godzin i 30 minut . 1 porcja 520 kcal.Źródło: Tina