Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarski gulasz z wołowiną, kalafiorem i marchewką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Następnie rozgrzej oliwę w garnku o grubym dnie. Wrzuć kawałki mięsa. Obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem. Włóż kawałki cynamonu. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 2 godzin. Od czasu do czasu mieszaj.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Młode marchewki obierz, pozostaw po kawałku natki, pokrój na duże kawałki. Groszek cukrowy oczyść, strączki opłucz, osusz. Przygotowane warzywa lekko podsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj do mięsa 10-15 minut przed końcem duszenia.
Gulasz zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw do smaku miodem oraz solą i pieprzem. Usuń korę cynamonu. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko albo ziemniakami. ok. 2 godzin i 30 minut . 1 porcja 520 kcal.Źródło: Tina