Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarski gulasz z wołowiną, kalafiorem i marchewką"
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 73
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 300
Rolmopsy z cebulą to prawdziwy klasyk – eleganckie, wyraziste i pełne smaku....
Odsłon: 1908
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 64
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 55
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 73
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 300
Rolmopsy z cebulą to prawdziwy klasyk – eleganckie, wyraziste i pełne smaku....
Odsłon: 1908
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 64
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 55
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na jeszcze mniejsze kawałki. Oprósz je solą i pieprzem. Następnie rozgrzej oliwę w garnku o grubym dnie. Wrzuć kawałki mięsa. Obsmaż je na dużym płomieniu. Potem podlej bulionem. Włóż kawałki cynamonu. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 2 godzin. Od czasu do czasu mieszaj.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na małe różyczki. Młode marchewki obierz, pozostaw po kawałku natki, pokrój na duże kawałki. Groszek cukrowy oczyść, strączki opłucz, osusz. Przygotowane warzywa lekko podsmaż na rozgrzanym maśle. Oprósz solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj do mięsa 10-15 minut przed końcem duszenia.
Gulasz zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Przypraw do smaku miodem oraz solą i pieprzem. Usuń korę cynamonu. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko albo ziemniakami. ok. 2 godzin i 30 minut . 1 porcja 520 kcal.Źródło: Tina