Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana tortilla"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Składniki
Pesto wymieszaj z mascarpone. Ewentualnie dopraw do smaku solą. Pomidory umyj, osusz, pokrój w plastry. Rukolę umyj, starannie osusz. Ser potnij na wiórki używając obieraczki do warzyw.
Każdy placek tortilli posmaruj pesto. Na środku rozłóż rukolę, plastry szynki oraz pomidorów. Posyp wiórkami sera i zwiń formując roladki oraz lekko spłaszczając je dłonią. Zapiekaj w tosterze grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony.
Do farszu można również dodać przesmażone pieczarki lub kukurydzę konserwową.
15 minut Sztuka: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie