Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana tortilla"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54220
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 549
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5600
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54220
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 549
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5600
 
         
        Składniki
Pesto wymieszaj z mascarpone. Ewentualnie dopraw do smaku solą. Pomidory umyj, osusz, pokrój w plastry. Rukolę umyj, starannie osusz. Ser potnij na wiórki używając obieraczki do warzyw.
Każdy placek tortilli posmaruj pesto. Na środku rozłóż rukolę, plastry szynki oraz pomidorów. Posyp wiórkami sera i zwiń formując roladki oraz lekko spłaszczając je dłonią. Zapiekaj w tosterze grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony.
Do farszu można również dodać przesmażone pieczarki lub kukurydzę konserwową.
15 minut Sztuka: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie