Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana tortilla"
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 371
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 915
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 340
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 160
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 371
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 915
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 340
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 160
Składniki
Pesto wymieszaj z mascarpone. Ewentualnie dopraw do smaku solą. Pomidory umyj, osusz, pokrój w plastry. Rukolę umyj, starannie osusz. Ser potnij na wiórki używając obieraczki do warzyw.
Każdy placek tortilli posmaruj pesto. Na środku rozłóż rukolę, plastry szynki oraz pomidorów. Posyp wiórkami sera i zwiń formując roladki oraz lekko spłaszczając je dłonią. Zapiekaj w tosterze grillowym lub na mocno rozgrzanej patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony.
Do farszu można również dodać przesmażone pieczarki lub kukurydzę konserwową.
15 minut Sztuka: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie