Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane eskalopki z kurczaka"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 27
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 464
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32651
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 98
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 27
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 464
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32651
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 98
Składniki
Filety opłucz, osusz, potnij na 4 kotlety. Lekko rozgnieć je dłonią. Oprósz solą. Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z olejem, octem balsamicznym oraz miodem.
Marynatę przypraw na pikantnie suszonymi płatkami chili. Kotlety włóż do miseczki. Polej marynatą, przykryj i włóż do lodówki na godzinę.
Ananas obierz, przekrój wzdłuż na pół. Wytnij twardy środek, miąższ pokrój w półplasterki. Kotlety wyjmij z miseczki, marynatę zachowaj. Mięso ułóż na tackach do grillowania i umieść na rozgrzanym ruszcie. Piecz 6-7 minut, odwróć. Obok ułóż kawałki ananasa.
Eskalopki oraz ananas posmaruj pozostałą marynatą. Grilluj 3-4 minuty, aż mięso będzie rumiane i wystarczająco miękkie. Ok. 2 minuty przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową, aby doszły w środku. Podawaj je z ananasem.Źródło: Naj