Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane eskalopki z kurczaka"
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 518
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1430
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 231
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 518
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 1430
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 231
Składniki
Filety opłucz, osusz, potnij na 4 kotlety. Lekko rozgnieć je dłonią. Oprósz solą. Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z olejem, octem balsamicznym oraz miodem.
Marynatę przypraw na pikantnie suszonymi płatkami chili. Kotlety włóż do miseczki. Polej marynatą, przykryj i włóż do lodówki na godzinę.
Ananas obierz, przekrój wzdłuż na pół. Wytnij twardy środek, miąższ pokrój w półplasterki. Kotlety wyjmij z miseczki, marynatę zachowaj. Mięso ułóż na tackach do grillowania i umieść na rozgrzanym ruszcie. Piecz 6-7 minut, odwróć. Obok ułóż kawałki ananasa.
Eskalopki oraz ananas posmaruj pozostałą marynatą. Grilluj 3-4 minuty, aż mięso będzie rumiane i wystarczająco miękkie. Ok. 2 minuty przed końcem grillowania kotlety przykryj folią aluminiową, aby doszły w środku. Podawaj je z ananasem.Źródło: Naj