Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane kolorowe wieżyczki z serem mozzarella"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
ok. 30 minut
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki, z obu stron posmarować je cytrynową oliwą. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować (z obu stron) na złoty kolor.
Suszone pomidory posiekać. Mozzarellę drobno zetrzeć, wymieszać z suszonymi pomidorami, posiekaną natką pietruszki i bazylią. Przyprawić do smaku.
Połowę plasterków bakłażana posmarować pastą serową. Przykryć pozostałymi bakłażanami. Ponownie położyć na ruszcie i grillować jeszcze 2 minuty, aż mozzarella zacznie się topić. Przed podaniem udekorować listkiem mięty.Źródło: Życie na gorąco