Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane kolorowe wieżyczki z serem mozzarella"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Składniki
ok. 30 minut
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić w plasterki, z obu stron posmarować je cytrynową oliwą. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować (z obu stron) na złoty kolor.
Suszone pomidory posiekać. Mozzarellę drobno zetrzeć, wymieszać z suszonymi pomidorami, posiekaną natką pietruszki i bazylią. Przyprawić do smaku.
Połowę plasterków bakłażana posmarować pastą serową. Przykryć pozostałymi bakłażanami. Ponownie położyć na ruszcie i grillować jeszcze 2 minuty, aż mozzarella zacznie się topić. Przed podaniem udekorować listkiem mięty.Źródło: Życie na gorąco