Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Groch opłukać,zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku i imbiru.Gotować na wolnym ogniu,aż groch będzie miękki ok 60-70 minut,uzupełniając wodę. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojone w kostki ziemniaki. Podsmażyć na maśle cebulkę dodać pietruszkę, seler. Gotować ok 20 min,aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,magi. Kiełbasa boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na oliwie i dodać do zupy. Gotować jeszcze kilka minut żeby smaki się połączyły.