Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Groch opłukać,zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku i imbiru.Gotować na wolnym ogniu,aż groch będzie miękki ok 60-70 minut,uzupełniając wodę. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojone w kostki ziemniaki. Podsmażyć na maśle cebulkę dodać pietruszkę, seler. Gotować ok 20 min,aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,magi. Kiełbasa boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na oliwie i dodać do zupy. Gotować jeszcze kilka minut żeby smaki się połączyły.