Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1845
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2105
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1845
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2105
Składniki
Groch opłukać,zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe,ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku i imbiru.Gotować na wolnym ogniu,aż groch będzie miękki ok 60-70 minut,uzupełniając wodę. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojone w kostki ziemniaki. Podsmażyć na maśle cebulkę dodać pietruszkę, seler. Gotować ok 20 min,aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem,solą,pieprzem,magi. Kiełbasa boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na oliwie i dodać do zupy. Gotować jeszcze kilka minut żeby smaki się połączyły.