Do góry

Dania główne Przepis na:

Gruszki na plastrach wątróbki

Gruszki na plastrach wątróbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Gruszki na plastrach wątróbki"

Składniki

  • 20 dag usmażonej wątróbki
  • pomidor
  • 2 gruszki
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 15 dag serka śmietankowego kanapkowego
  • koperek
  • garść orzechów włoskich
  • sałata
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę pokrój w plastry. Rozłóż na talerzach. Na nich umieść plasterki pomidora.

  2. Gruszki przekrój wzdłuż na pół, wydrąż w nich środki.

  3. Ser pleśniowy ugnieć tłuczkiem do ziemniaków. Wymieszaj z serkiem kanapkowym (np. Bieluchem) oraz posiekanym koperkiem i pokruszonymi orzechami.

  4. Nałóż masę do wydrążonych gruszek i podawaj na listkach sałaty.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń