Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki zapiekane z gorgonzolą w cieście francuskim"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15354
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6274
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15354
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6274
Składniki
Gruszki dokładnie umyj i pokrój na grube plastry. Ciasto podziel na prostokąty nieco większe niż gruszki. Posmaruj roztopionym masłem.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na nim pokrojone ciasto francuskie. Na każdym prostokącie ułóż plaster gruszki, posyp pokruszo nym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Nagrzej piekarnik do temperatury 220oC. Piecz około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciastka podawaj lekko przestygnięte – wtedy będą najbardziej kruche.Źródło: Takie jest życie