Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki zapiekane z gorgonzolą w cieście francuskim"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 102
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 102
Składniki
Gruszki dokładnie umyj i pokrój na grube plastry. Ciasto podziel na prostokąty nieco większe niż gruszki. Posmaruj roztopionym masłem.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na nim pokrojone ciasto francuskie. Na każdym prostokącie ułóż plaster gruszki, posyp pokruszo nym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Nagrzej piekarnik do temperatury 220oC. Piecz około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciastka podawaj lekko przestygnięte – wtedy będą najbardziej kruche.Źródło: Takie jest życie