Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki zapiekane z gorgonzolą w cieście francuskim"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2665
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1079
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2665
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1079
Składniki
Gruszki dokładnie umyj i pokrój na grube plastry. Ciasto podziel na prostokąty nieco większe niż gruszki. Posmaruj roztopionym masłem.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na nim pokrojone ciasto francuskie. Na każdym prostokącie ułóż plaster gruszki, posyp pokruszo nym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Nagrzej piekarnik do temperatury 220oC. Piecz około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciastka podawaj lekko przestygnięte – wtedy będą najbardziej kruche.Źródło: Takie jest życie