Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki zapiekane z gorgonzolą w cieście francuskim"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Gruszki dokładnie umyj i pokrój na grube plastry. Ciasto podziel na prostokąty nieco większe niż gruszki. Posmaruj roztopionym masłem.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na nim pokrojone ciasto francuskie. Na każdym prostokącie ułóż plaster gruszki, posyp pokruszo nym serem i posiekanymi orzechami włoskimi.
Nagrzej piekarnik do temperatury 220oC. Piecz około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciastka podawaj lekko przestygnięte – wtedy będą najbardziej kruche.Źródło: Takie jest życie