Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz zna chyba każdy, do tej pory przeważnie robiliśmy go w klasycznej wersji. Jednak wersja z musztardą i miętą podbiła podniebienia nie tylko nasze, ale także naszych gości.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę (wielkość wg Waszego uznania). Doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą z oliwek. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Mięso podsmażamy z każdej strony na oliwie z oliwek, przekładamy do naczynia, w którym będziemy je później dusić.
Na oliwie ze smażenia mięsa podsmażamy, a potem dusimy pokrojoną w kostkę cebulę i czerwoną paprykę.
Cebulę i paprykę dokładamy do mięsa, wrzucamy kilka ziarenek ziela angielskiego, 2-3 iście laurowe i zalewamy wodą tak, aby zakryć mięso. Dusimy na wolnym ogniu około godzinę.
Pod koniec duszenia zaparzamy dwie saszetki mięty w pół szklanki wody, dolewamy do mięsa. Doprawiamy też musztardą francuską.
Gulasz zagęszczamy odrobiną mąki i/lub śmietany.