Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu ile można jeść zwykły gulasz...
Umyć i sprawić mięso, pokroić na kawałki równej wielkości
Przygotować marynatę: 2 łyżki oliwy, miód, sok z cytryny (2 łyżki - skórkę zachować), majeranek i zmiażdżony czosnek - wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso na co najmniej 2 godziny - najlepiej całą noc
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i startą skórkę z połowy cytryny - zeszklić; dodać mięso - obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla. Zalać resztą marynaty, dodać mieloną paprykę i kostkę bulionową rozpuszoną w szklance wrzątku -dusić na wolnym ogniu ok. 45 min. często mieszając i ewentualnie podlewając wodą - mięso musi być przykryte płynem. Pod koniec gotowania dodać mąkę rozrobioną w pół szklanki wody. Zagotować, by mąka straciła smak surowizny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać np. z kuskusem lub kaszą gryczaną oraz z sałatką z ogórków "po szwedzku"
Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z je...
Odsłon: 10488
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 50
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 50
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Umyć i sprawić mięso, pokroić na kawałki równej wielkości
Przygotować marynatę: 2 łyżki oliwy, miód, sok z cytryny (2 łyżki - skórkę zachować), majeranek i zmiażdżony czosnek - wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso na co najmniej 2 godziny - najlepiej całą noc
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i startą skórkę z połowy cytryny - zeszklić; dodać mięso - obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla. Zalać resztą marynaty, dodać mieloną paprykę i kostkę bulionową rozpuszoną w szklance wrzątku -dusić na wolnym ogniu ok. 45 min. często mieszając i ewentualnie podlewając wodą - mięso musi być przykryte płynem. Pod koniec gotowania dodać mąkę rozrobioną w pół szklanki wody. Zagotować, by mąka straciła smak surowizny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać np. z kuskusem lub kaszą gryczaną oraz z sałatką z ogórków "po szwedzku"
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 22
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 50