Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu ile można jeść zwykły gulasz...
Przepis mojego męża. Wbrew przypuszczeniom po przeczytaniu składników wcale n...
Odsłon: 10190
Nalewka malinowa smakuje wszystkim, więc to taki trochę nalewkowy odpowiednik...
Odsłon: 324
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 311
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1546
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2300
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 174
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 281
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 311
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1546
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2300
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 174
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 281
Składniki
Umyć i sprawić mięso, pokroić na kawałki równej wielkości
Przygotować marynatę: 2 łyżki oliwy, miód, sok z cytryny (2 łyżki - skórkę zachować), majeranek i zmiażdżony czosnek - wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso na co najmniej 2 godziny - najlepiej całą noc
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i startą skórkę z połowy cytryny - zeszklić; dodać mięso - obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla. Zalać resztą marynaty, dodać mieloną paprykę i kostkę bulionową rozpuszoną w szklance wrzątku -dusić na wolnym ogniu ok. 45 min. często mieszając i ewentualnie podlewając wodą - mięso musi być przykryte płynem. Pod koniec gotowania dodać mąkę rozrobioną w pół szklanki wody. Zagotować, by mąka straciła smak surowizny, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać np. z kuskusem lub kaszą gryczaną oraz z sałatką z ogórków "po szwedzku"
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Dania główne
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 47
Kociołek myśliwski
Kociołek myśliwski to smaczne i pożywne danie dla całej rodziny, inspirowane...
Odsłon: 1546