Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie, które zasmakuje całej rodzinie :D Dodatkowo pięknie podane na pewno jeszcze bardziej zachęci :D
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
Składniki
Cebulkę poszatkować, mięso z szynki pokroić w kostkę. Wrzucić cebulkę na patelnię z olejem i lekko zarumienić. Dodać mięso z szynki. Następnie pokroić w kostkę cukinię i pół dyni, kiełbasę i parówki w mniejsze kawałki.
Szynkę pokroić w kwadraciki. Wszystko dodać na patelnię i smażyć ok. 8 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w mniejsze kawałki paprykę marynowaną oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Przyprawić do smaku i podsmażać jeszcze chwilkę. Całą dynię obkroić u góry (tak aby pozostał "kapelusz") i z wnętrza wyjąć jej miąższ i nasiona. Gulasz przełożyć do dyni i podawać ciepłe na stół. Smacznego.