Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Mieso oplucz,osusz,pokroj w gruba kostke.Ocet utrzyj z sola i cukrem,polacz z sosem sojowym.Tak przygotowana marynata polej mieso,odstaw na godzine.
W tym czasie oczysc chili z pestek,straczek oplucz,drobno posiekaj.Biale czesci dymki pokroj w cienkie plasterki,a zielone w paseczki.Pedy bambusa osacz,pokroj na male kawaleczki.Kukurydze przeloz przez sito.Pozostaw,by dokladnie ociekla.Przekroj zolta papryke,usun gniazdo nasienne.Strak oplucz.potnij w paseczki.
W rondlu rozgrzej olej,wrzuc osaczonez marynaty kawalki wieprzowiny,energicznie mieszajac,smaz 2-3 minuty.Dodasj pozostale skladniki i smaz jeszcze 5 minut,nastepnie wlej bulion i dus do miekkosci(ok.20 minut).Gotowy gulasz podawaj z ryzem ugotowanym na sypko.