Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mieso oplucz,osusz,pokroj w gruba kostke.Ocet utrzyj z sola i cukrem,polacz z sosem sojowym.Tak przygotowana marynata polej mieso,odstaw na godzine.
W tym czasie oczysc chili z pestek,straczek oplucz,drobno posiekaj.Biale czesci dymki pokroj w cienkie plasterki,a zielone w paseczki.Pedy bambusa osacz,pokroj na male kawaleczki.Kukurydze przeloz przez sito.Pozostaw,by dokladnie ociekla.Przekroj zolta papryke,usun gniazdo nasienne.Strak oplucz.potnij w paseczki.
W rondlu rozgrzej olej,wrzuc osaczonez marynaty kawalki wieprzowiny,energicznie mieszajac,smaz 2-3 minuty.Dodasj pozostale skladniki i smaz jeszcze 5 minut,nastepnie wlej bulion i dus do miekkosci(ok.20 minut).Gotowy gulasz podawaj z ryzem ugotowanym na sypko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)