Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 239
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 239
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
Mieso oplucz,osusz,pokroj w gruba kostke.Ocet utrzyj z sola i cukrem,polacz z sosem sojowym.Tak przygotowana marynata polej mieso,odstaw na godzine.
W tym czasie oczysc chili z pestek,straczek oplucz,drobno posiekaj.Biale czesci dymki pokroj w cienkie plasterki,a zielone w paseczki.Pedy bambusa osacz,pokroj na male kawaleczki.Kukurydze przeloz przez sito.Pozostaw,by dokladnie ociekla.Przekroj zolta papryke,usun gniazdo nasienne.Strak oplucz.potnij w paseczki.
W rondlu rozgrzej olej,wrzuc osaczonez marynaty kawalki wieprzowiny,energicznie mieszajac,smaz 2-3 minuty.Dodasj pozostale skladniki i smaz jeszcze 5 minut,nastepnie wlej bulion i dus do miekkosci(ok.20 minut).Gotowy gulasz podawaj z ryzem ugotowanym na sypko.