Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Mieso oplucz,osusz,pokroj w gruba kostke.Ocet utrzyj z sola i cukrem,polacz z sosem sojowym.Tak przygotowana marynata polej mieso,odstaw na godzine.
W tym czasie oczysc chili z pestek,straczek oplucz,drobno posiekaj.Biale czesci dymki pokroj w cienkie plasterki,a zielone w paseczki.Pedy bambusa osacz,pokroj na male kawaleczki.Kukurydze przeloz przez sito.Pozostaw,by dokladnie ociekla.Przekroj zolta papryke,usun gniazdo nasienne.Strak oplucz.potnij w paseczki.
W rondlu rozgrzej olej,wrzuc osaczonez marynaty kawalki wieprzowiny,energicznie mieszajac,smaz 2-3 minuty.Dodasj pozostale skladniki i smaz jeszcze 5 minut,nastepnie wlej bulion i dus do miekkosci(ok.20 minut).Gotowy gulasz podawaj z ryzem ugotowanym na sypko.