Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy po węgiersku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14421
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14421
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Cebule obierz i poszatkuj. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebule i mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Smaż 5 min. Wlej 1/2 l wody. Duś do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie miękkie, a woda odparuje, wsyp mąkę, zasmaż. Podlej 2 szkl. wody. Dodaj posiekaną paprykę. Duś 10 min. Gulasz dopraw pastą pomidorową, przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety