Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy pod pierzynką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso zalać winem, sokiem, obsypać przyprawami (3 goździki, 3 łyżeczki tymianku, 2 ziarna jałowca), wstawić do lodówki na noc.
Płyn odlać. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Warzywa oczyścić. Papryki pokroić w grubą kostkę, marchew w plastry, pieczarki na połówki, cebulę posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do mięsa, zalać winem i bulionem, oprószyć solą i pieprzem, piec 2 godz. w 180oC.
Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przelać wrzątkiem, odcedzić. Wymieszać z chrzanem, roztopionym masłem, drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Rozłożyć na mięsie, piec 40 minut, posypać parmezanem, piec jeszcze 5 minut.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium