Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy pod pierzynką"
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Odsłon: 7044
Tarhonya to węgierskie kluski...Pierwszy raz zetknęliśmy się z nimi w Lidlu (...
Odsłon: 3568
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3709
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso zalać winem, sokiem, obsypać przyprawami (3 goździki, 3 łyżeczki tymianku, 2 ziarna jałowca), wstawić do lodówki na noc.
Płyn odlać. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Warzywa oczyścić. Papryki pokroić w grubą kostkę, marchew w plastry, pieczarki na połówki, cebulę posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do mięsa, zalać winem i bulionem, oprószyć solą i pieprzem, piec 2 godz. w 180oC.
Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przelać wrzątkiem, odcedzić. Wymieszać z chrzanem, roztopionym masłem, drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Rozłożyć na mięsie, piec 40 minut, posypać parmezanem, piec jeszcze 5 minut.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 93
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 134