Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy pod pierzynką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso zalać winem, sokiem, obsypać przyprawami (3 goździki, 3 łyżeczki tymianku, 2 ziarna jałowca), wstawić do lodówki na noc.
Płyn odlać. Mięso oprószyć mąką, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Warzywa oczyścić. Papryki pokroić w grubą kostkę, marchew w plastry, pieczarki na połówki, cebulę posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać do mięsa, zalać winem i bulionem, oprószyć solą i pieprzem, piec 2 godz. w 180oC.
Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przelać wrzątkiem, odcedzić. Wymieszać z chrzanem, roztopionym masłem, drobno posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Rozłożyć na mięsie, piec 40 minut, posypać parmezanem, piec jeszcze 5 minut.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium