Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pieczarkami i papryką

Gulasz z pieczarkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 24153

Do ziemniaków, ryżu, placków ziemniaczanych

Składniki

  • karkówka, pół kg
  • Papryka czerwona, pół
  • pieczarki, 30 dkg
  • cebula, 1 średnia
  • olej, 1 łyżka
  • mąka, 1 łyżka
  • woda, Litr
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z pieczarkami i papryką

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić na małe kawałki

  2. Pieczarki pokroić w plastry

  3. Paprykę pokroić w dużą kostkę

  4. Cebulę pokroić w paski

  5. W/w składniki wrzucić na rozgrzany olej na patelni, przyprawić i podsmażać do czasu zrumienienia. Zalać wodą i dusić pod przykryciem.

  6. Mąkę wsypać na rozgrzaną patelnię i mieszać do czasu aż zmieni kolor na lekko brązowy, zalać wywarem z gulaszu ( 1 chochelkę) szybko mieszając, przelać wszystko do gulaszu i zagotować.

  7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń