Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z ryżem, dynią i kurczakiem"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13372
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13372
Składniki
Ryż ugotuj w lekko posolonej wodzie zgodnie ze wskazówka mi podanymi na opakowaniu.
Dynię pokrój w niezbyt dużą kostkę. Filet z kurczaka oczyść z błonek, opłucz, osusz na papie rowym ręczniku i również pokrój w kostkę (o takiej samej wielkości, jak dynię). Natkę pietruszki opłucz, osusz, strzepując wodę. Listki poodrywaj od gałązek, posiekaj je.
3. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Włóż mięso i smaż ok. 6 min (nie mieszaj zbyt często, by nie wytworzyło się dużo wody). Po tym czasie dodaj pokrojoną dynię i smaż jeszcze 2 min.
oprósz solą morską oraz czarnym pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).
Do mięsa i dyni wlej sok po marańczowy. Gdy zawrze, zmniejsz ogień pod patelnią, przykryj ją i duś gulasz ok. 4 min. Gdy będą miękkie, wymieszaj je z ugotowanym ryżem oraz posiekaną natką. Ew. danie ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podgrzewaj jeszcze 2 min, przełóż na talerz. Ew. udekoruj gałązką natki pietruszki.Źródło: Tina