Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz ziemniaczany z kiełbaską i curry"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44775
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 693
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44775
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 693
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby potnij na spore kawałki. Boczek oraz szynkę pokrój na kawałeczki, a kiełbaski w plasterki. Cebulę obierz, grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej olej, wysmaż na nim na rumiano kawałeczki boczku i szynki. Dodaj cebulę. Lekko oprósz curry. Smaż dalej, aż przyprawa zacznie intensywnie pachnieć. Wtedy dołóż ziemniaki oraz plasterki kiełbasek. Całość podlej bulionem.
Poczekaj, aż wywar zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką. Wlej do gulaszu. Mieszając, ponownie doprowadź do wrzenia. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry (a jeśli lubisz, także 1-2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę.)
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowy gulasz posyp natką. Od razu podawaj.Źródło: Naj