Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki przepis z biedronkowej gazetki. Uwielbiam ten przepis i mój chłopak też. Jeśli nie mam szynki, zastępuje ją nawet kiełbasą i zawsze jest pysznie.
Przygotuj sos:
wymieszaj śmietanę ze startym czosnkiem, musztardą, koperkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Szynkę pokrój w paski. Do mięsa dodaj starty czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem papryki. Całość wymieszaj i smaż ok 10 min. na rozgrzanej patelni.
Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż dodatkowe 5 - 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gyros podawaj z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem.
I np. z surówką z sałaty, pomidora (półplastry), cebuli (półplastry) i czerwonej kapusty.
To danie jest równie smaczne jak proste. Filet, pieczarki i dużo cebuli. Wszy...
Odsłon: 2121
Co powiecie na inną odmianę Gyros? Znakomite danie obiadowe z pieczonymi ziem...
Odsłon: 7931
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 195
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 70
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 117
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 195
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 70
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 117
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Składniki
Przygotuj sos: wymieszaj śmietanę ze startym czosnkiem, musztardą, koperkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Szynkę pokrój w paski. Do mięsa dodaj starty czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem papryki. Całość wymieszaj i smaż ok 10 min. na rozgrzanej patelni.
Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż dodatkowe 5 - 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Gyros podawaj z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem. I np. z surówką z sałaty, pomidora (półplastry), cebuli (półplastry) i czerwonej kapusty.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 113
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 100