Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki przepis z biedronkowej gazetki. Uwielbiam ten przepis i mój chłopak też. Jeśli nie mam szynki, zastępuje ją nawet kiełbasą i zawsze jest pysznie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Przygotuj sos: wymieszaj śmietanę ze startym czosnkiem, musztardą, koperkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Szynkę pokrój w paski. Do mięsa dodaj starty czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem papryki. Całość wymieszaj i smaż ok 10 min. na rozgrzanej patelni.
Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż dodatkowe 5 - 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Gyros podawaj z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem. I np. z surówką z sałaty, pomidora (półplastry), cebuli (półplastry) i czerwonej kapusty.