Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki przepis z biedronkowej gazetki. Uwielbiam ten przepis i mój chłopak też. Jeśli nie mam szynki, zastępuje ją nawet kiełbasą i zawsze jest pysznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2423
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3389
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2423
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3389
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Przygotuj sos: wymieszaj śmietanę ze startym czosnkiem, musztardą, koperkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Szynkę pokrój w paski. Do mięsa dodaj starty czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem papryki. Całość wymieszaj i smaż ok 10 min. na rozgrzanej patelni.
Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż dodatkowe 5 - 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Gyros podawaj z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem. I np. z surówką z sałaty, pomidora (półplastry), cebuli (półplastry) i czerwonej kapusty.