Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki przepis z biedronkowej gazetki. Uwielbiam ten przepis i mój chłopak też. Jeśli nie mam szynki, zastępuje ją nawet kiełbasą i zawsze jest pysznie.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Przygotuj sos: wymieszaj śmietanę ze startym czosnkiem, musztardą, koperkiem, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Szynkę pokrój w paski. Do mięsa dodaj starty czosnek i pozostałe składniki z wyjątkiem papryki. Całość wymieszaj i smaż ok 10 min. na rozgrzanej patelni.
Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i smaż dodatkowe 5 - 10 min. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku. Gyros podawaj z ryżem i wcześniej przygotowanym sosem. I np. z surówką z sałaty, pomidora (półplastry), cebuli (półplastry) i czerwonej kapusty.