Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Humus z pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 932
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 608
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 932
Składniki
Ciecierzycę przepłucz na durszlaku, wrzuć do garnka i zalej całkowicie wodą. Zostaw na noc.
Następnego dnia dosyp sól i ugotuj ją na miękko. Nie odlewaj, powinno zostać trochę wody, która nie odparowała. Całość wlej do blendera i zmiksuj razem z jasnym sezamem.
Dorzuć obrane ząbki czosnku, wlej sok z połowy cytryny, oliwę i wsyp przyprawy do smaku.
Na koniec wymieszaj gotowy humus z drobno posiekanymi suszonymi pomidorkami. Podawaj z pieczywem.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Winter</strong>Źródło: Kurier TV