Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Humus z pomidorami"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Składniki
Ciecierzycę przepłucz na durszlaku, wrzuć do garnka i zalej całkowicie wodą. Zostaw na noc.
Następnego dnia dosyp sól i ugotuj ją na miękko. Nie odlewaj, powinno zostać trochę wody, która nie odparowała. Całość wlej do blendera i zmiksuj razem z jasnym sezamem.
Dorzuć obrane ząbki czosnku, wlej sok z połowy cytryny, oliwę i wsyp przyprawy do smaku.
Na koniec wymieszaj gotowy humus z drobno posiekanymi suszonymi pomidorkami. Podawaj z pieczywem.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Winter</strong>Źródło: Kurier TV