Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Humus z pomidorami"
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 83
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 109
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 89
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 50
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 83
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 109
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 89
Składniki
Ciecierzycę przepłucz na durszlaku, wrzuć do garnka i zalej całkowicie wodą. Zostaw na noc.
Następnego dnia dosyp sól i ugotuj ją na miękko. Nie odlewaj, powinno zostać trochę wody, która nie odparowała. Całość wlej do blendera i zmiksuj razem z jasnym sezamem.
Dorzuć obrane ząbki czosnku, wlej sok z połowy cytryny, oliwę i wsyp przyprawy do smaku.
Na koniec wymieszaj gotowy humus z drobno posiekanymi suszonymi pomidorkami. Podawaj z pieczywem.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Winter</strong>Źródło: Kurier TV