Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycza pierś z koperkiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.
Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.
Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.
Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.
<strong>: ok. 55 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium