Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycza pierś z koperkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1228
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2250
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1228
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2250
Składniki
Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.
Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.
Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.
Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.
<strong>: ok. 55 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium