Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycza pierś z koperkiem

Indycza pierś z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Indycza pierś z koperkiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.

  2. Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.

  3. Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.

  4. Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.

  5. : ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń