Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycza pierś z koperkiem"
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2073
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10773
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 78
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2073
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10773
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 78
Składniki
Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.
Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.
Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.
Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.
<strong>: ok. 55 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium