Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany natką pietruszki"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 952
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 952
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Natkę pietruszki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj. Masło cienko pokrój, by powstały wiórki, połącz z posiekaną natką. Plastry indyka, delikatnie rozbij, przypraw solą, pieprzem, posmaruj farszem pietruszkowym, zawiń.
Obtocz roladki w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Wystudź, pokrój w plastry.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień