Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany natką pietruszki"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 83
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Natkę pietruszki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj. Masło cienko pokrój, by powstały wiórki, połącz z posiekaną natką. Plastry indyka, delikatnie rozbij, przypraw solą, pieprzem, posmaruj farszem pietruszkowym, zawiń.
Obtocz roladki w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Wystudź, pokrój w plastry.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień