Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany natką pietruszki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Natkę pietruszki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj. Masło cienko pokrój, by powstały wiórki, połącz z posiekaną natką. Plastry indyka, delikatnie rozbij, przypraw solą, pieprzem, posmaruj farszem pietruszkowym, zawiń.
Obtocz roladki w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Wystudź, pokrój w plastry.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień