Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany natką pietruszki"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1225
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4884
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 568
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1225
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4884
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Natkę pietruszki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, drobno posiekaj. Masło cienko pokrój, by powstały wiórki, połącz z posiekaną natką. Plastry indyka, delikatnie rozbij, przypraw solą, pieprzem, posmaruj farszem pietruszkowym, zawiń.
Obtocz roladki w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumienią. Wystudź, pokrój w plastry.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień